Huidpraktijk Bruning
Persoonlijke aandacht.

Laserontharen

Werking laserlicht

Laserlicht is een bijzondere vorm van licht. De belangrijkste kenmerken zijn de unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie. De lasers voor het permanent ontharen hebben een lichtsoort, die in het bijzonder wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren. Als dit licht wordt losgelaten op de haren, dan nemen deze al het licht op en worden daarom warm. Deze warmte leidt tot het vernietigen van de haarwortel, zodat daaruit geen nieuwe haar kan groeien.  

  • Gezicht
  • Oksels
  • Rug
  • Bikinilijn
  • Benen

Naast laser wordt ook onthaard met IPL ofwel intense pulse light of flitslichtDit is diffuus wit lichtmet daarin alle golflengten. Omdat slechts een beperkt deel van de golflengten wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar en om schadelijke golflengten te verwijderenwordt er voor de kop van het apparaat een filter geplaatst.

Wat is het verschil dan tussen laser en flitslicht?

Laser heeft een unieke golflengte speciaal gericht op het pigment van de haar. Flitslicht heeft vele golflengten en wewaardoor de energiesterkte afneemt en de vernietiging van het haar minder effectief isrkt niet uitsluitend op het pigment, maar ook op het vocht in de huid in de huid en de rode bloedlichaampjes in het bloed. Hierdoor gaat een deel van het licht verloren en wordt er dus minder warmte afgegeven aan de haar. Dit is een van de belangrijke redenen waarom er met flitslicht meer behandelingen nodig zijn dan met de laser. De flitslampen werken ook met grote koppen, waardoor de energiesterkte afneemt en de vernietiging van het haar minder effectief is.

Komt iedereen in aanmerking voor laserontharing?

Helaas niet voor succesvol ontharen met licht is nu eenmaal pigment nodig. Dus haren waarin geen pigment zit kunnen met deze methode nog altijd niet worden verwijderd. Ofschoon sommige aanbieders u willen doen geloven, is er op dit moment geen enkele werkende methode voor grijs, lichtblond en rossig haar. Voor mensen met donkere huiden geldt, dat de kleur van het haar donkerder moet zijn dan de kleur van de huid.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Alleen haren die goed vastzitten in de haarfollikel zullen de warmte goed afgeven, zodanig dat de voedingsbodem wordt vernietigd. De haren die loszitten en op uitvallen staan, zullen de follikel niet vernietigen.Voor een permanent resultaat van de ontharing moet dan ook het gebied meerdere keren worden behandeld.

Om de hoeveel weken vinden de behandelingen plaats?                                          

Dat hangt af van het gebied dat behandeld moet wordenVoor het gelaatoksels en bikinilijn geldt een behandelfrequentie om de 5 tot 6 wekenVoor de rest wordt een tussenperiode van 8 tot 10 weken aangehoudenDit heeft te maken met het groeitempo van de haren op verschillende lichaamsdelen.