Huidpraktijk Bruning
Persoonlijke aandacht.

Acnetherapie

1. Dieptereiniging

Het accent van de huid therapeutische behandeling zal liggen op het grondig reinigen en gereinigd houden van de huid. Dat kan op verschillende manieren en is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ernst van de acne, de gevoeligheid van de huid en medicijngebruik.


2. Fruitzuur Peeling

Chemische en- enzymatische peelingen kunnen worden gebruikt als ondersteuning van een acnebehandeling. De peeling zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt en de huid sneller afschilfert, waardoor nieuwe huidcellen gevormd worden. Mede hierdoor wordt het huidreliëf verbeterd.  De peeling worden toegepast bij de behandeling van de ernstigere vormen van acne, oppervlakkige littekens (bv. na acne) en pigmentstoornissen.3. Microdermabrasie

Een aanvulling op de acne behandeling is het toepassen van microdermabrasie. Dit is een methode waarbij de huid  intensief wordt ´afgeschuurd´ door middel van aluminium oxide kristallen. Hierdoor wordt al heel snel de huid gladder en verminderen de eventueel aanwezige acnelittekens. Doordat hierdoor de huid dunner wordt, krijgen de talgkliertjes ook minder kans weer te gaan verstoppen en ontsteken.


4. Aanvullende medicatie

Soms is het gebruik van aanvullende en ondersteunende medicatie noodzakelijk. Omdat alleen de huisarts of specialist deze kan voorschrijven, vindt altijd overleg met de arts plaats. Overigens kunnen huidtherapeutische behandeling en medicijnen in het algemeen uitstekend samengaan. Reeds aan het begin van de behandeling zal de huidtherapeut de patiënt op hem of haar toegesneden adviezen voor thuis geven (met betrekking tot huidverzorging, eetgewoonten, cosmeticagebruik etc.).