Chemische peeling

Wat is een chemische peeling?

Chemische peeling is een dermocosmetische behandeling die de huid op zowel het gezicht als het lichaam helpen te verbeteren. Met de toepassing van een hoge concentratie van een of meerdere zuren, zijn peelings gebaseerd op het stimuleren van regeneratie op een versnelde en geconcentreerde manier. Hierdoor wordt de huid vervangen voor een nieuwe, gezonde huid.

Voordelen

De afbladderende werking van de huid draagt bij tot de eliminatie van de buitenste huidlagen en stimuleert de productie van collageen, elastine en glycoaminoglycanen (GAG's). Chemische peelings kunnen ook worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het zuiveren en voorzien van zuurstof van de huid en het verkleinen van vergrote poriën, het verminderen van rimpels, het geven van helderheid, het vervagen van imperfecties en het verminderen van pigmentvlekken en acne littekens.

Verschillende soorten peelingen

Oppervlakkige peeling: Vermindert grove poriën, vermindert acnelittekens en fijne rimpels. Zorgt voor helderhuid en een gezonde huid. Dit type peeling helpt acne, folliculitis en talgafscheiding onder controle te houden en brengt de huid in een betere conditie voor een dermatologische behandeling.

 

Medium peeling: Het is geïndiceerd in geval van photo-aging, omdat het inwerkt op fijne en medium diepe rimpels en pigmentatie. Het wordt ook gebruikt als een vorige stap of aanvulling op vele behandelingen zoals microdermabrasie, lifting of fillers.

 

Diepe peeling: Dit type peeling werkt op oppervlakkige, medium en diepe rimpels en elimineert zonnevlekken en keratose.

Wat kun je verwachten bij een chemische peeling?

Chemische peelings voor medisch gebruik zijn zeer effectief. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de huidindicatie, de behoefte van de cliënt en het type peeling. Bij snel resultaat, is een diepe peeling aanbevolen, hoewel deze ook het meest agressief is. Wanneer de cliënt geen downtime wil, is een oppervlakkige peeling een beter alternatief. Hiervoor zijn wel meer sessies nodig.

Een oppervlakkige chemische peeling kan de huidtextuur en teint verbeteren en fijne rimpels verminderen. De resultaten zijn in het begin subtiel, maar zullen toenemen met toekomstige behandelingen. Na een oppervlakkige chemische peeling is het belangrijk om blootstelling aan de zon te vermijden tot de huid weer volledig is hersteld.

Bij een medium tot diepe chemische peeling voelt de huid na de behandeling merkbaar gladder aan, is er zichtbare verbetering van de huid. De huid heeft een langer herstelproces waardoor blootstelling aan de zon moet worden vermeden. Het is belangrijk om de huid extra goed te beschermen met een SPF met een hoog spectrum tegen schadelijke straling van buitenaf en te voorkomen van kleurveranderingen in de huid.