Laser ontharen

Werking laserlicht

Laserlicht is een bijzondere vorm van licht. De belangrijkste kenmerken zijn de unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie. De lasers voor het permanent ontharen hebben een lichtsoort, die in het bijzonder wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren. Als dit licht wordt losgelaten op de haren, dan nemen deze al het licht op en worden daarom warm. Deze warmte leidt tot het vernietigen van de haarwortel, zodat daaruit geen nieuwe haar kan groeien. We behandelen het gezicht, de oksels, rug, bikinilijn en de benen. 

Naast laser wordt ook onthaard met IPL ofwel intense pulse light of flitslicht. Dit is diffuus wit licht, met daarin alle golflengten. Omdat slechts een beperkt deel van de golflengten wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar en om schadelijke golflengten te verwijderen, wordt er voor de kop van het apparaat een filter geplaatst.

Komt iedereen in aanmerking voor laserontharing?

Helaas niet, voor succesvol ontharen met licht is nu eenmaal pigment nodig. Dus haren waarin geen pigment zit kunnen met deze methode nog altijd niet worden verwijderd. Ofschoon sommige aanbieders u willen doen geloven, is er op dit moment geen enkele werkende methode voor grijs, lichtblond en rossig haar. Voor mensen met donkere huiden geldt, dat de kleur van het haar donkerder moet zijn dan de kleur van de huid.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Alleen haren die goed vastzitten in de haarfollikel zullen de warmte goed afgeven, zodanig dat de voedingsbodem wordt vernietigd. De haren die loszitten en op uitvallen staan, zullen de follikel niet vernietigen. Voor een permanent resultaat van de ontharing moet dan ook het gebied meerdere keren worden behandeld.

Om de hoeveel weken vinden de behandelingen plaats?

Dat hangt af van het gebied dat behandeld moet worden. Voor het gelaat, oksels en bikinilijn geldt een behandelfrequentie om de 5 tot 6 weken. Voor de rest wordt een tussenperiode van 8 tot 10 weken aangehouden. Dit heeft te maken met het groeitempo van de haren op verschillende lichaamsdelen.

Video licht- en lasertherapie